Sprekers

Prof. dr. Vincent Icke

Hoogleraar Theoretische Astrofysica
Universiteit Leiden

Vincent Icke is hoogleraar Theoretische Astrofysica aan de Universiteit Leiden.

Hij promoveerde in de kosmologie in Leiden, deed postdoctoraal onderzoek aan de universiteiten van Sussex en Cambridge, en het California Institute of Technology. Na een junior hoogleraarschap aan de universiteit van Minnesota, kwam hij in 1983 naar Leiden.

Op dit moment gaat zijn belangstelling in het onderzoek voornamelijk uit naar kosmologie, het verband tussen donkere materie en donkere energie, het ontstaan van structuur in het heelal, en stralings-hydrodynamica.

Vincent Icke is actief betrokken bij de popularisatie van de wetenschap en werkt(e) mee aan tal van producties op radio, film en televisie.

Hij is auteur van vele boeken in het Nederlands en het Engels, zoals onlangs Reisbureau Einstein over de zoektocht naar buitenaards leven, en Licht over de scheppende rol van de hypothese in de wetenschap. Hij is ook beeldend kunstenaar, wiens werk een brede variëteit bestrijkt van stijlen, materialen, toepassingen en concepten. Zie daarvoor o.m. Vincent Icke Archieven - Alien art (alien-artgallery.nl). Zijn recentere werk is te bezichtigen op afspraak (0622970602) Zijn indrukwekkende Einsteinfontein wordt begin 2024 gebouwd en in werking gesteld in Leiden aan de Einsteinweg.

Hoofdpartner:

Key Partner(s):

De videoproducties op CMO Day worden mogelijk gemaakt door:

Mediapartner: