Naam
Yaw Peprah
Functietitel
Investor Relations Management
Organisatie
Goodwell Investment
Spreker Bio
Yaw Peprah is geboren in Ghana en opgegroeid in Zuid-Afrika. Hij volgde zijn academische passies door Informatiesystemen & Accounting te studeren aan de Universiteit van Kaapstad. Hier behaalde hij een postdoctorale graad in Accounting en voltooide hij zijn stage bij PriceWaterhouseCoopers, waarmee hij is kwalificeerde als registeraccount.

Na te hebben gewerkt in de private equity- en durfkapitaalwereld bij de National Empowerment Fund, werd Yaw gerekruteerd door de Corporate and Investment Banking-divisie van Standard Bank. Daar diende hij als senior manager en hield hij toezicht op de nieuwe zakelijke en investeringsbank oplossingen-afdeling in Kaapstad. Vervolgens diende hij als algemeen directeur van de Johannesburg-divisie van een below-the-line reclamebureau, waar hij drie jaar lang een minderheidsbelang had. In 2015 werd Yaw Chief Business Officer bij Wesgro, waar hij verantwoordelijk was voor het toezicht op diverse handels-, investerings- en filminitiatieven.

Tijdens zijn ambtstermijn diende hij ook als CEO van het bureau. Het leiderschap van Yaw hielp bij het stimuleren van aanzienlijke groei en succes voor Wesgro. In 2022 trad Yaw toe tot Goodwell als Investor Relations Manager, waarbij hij zijn expertise en ervaring meebrengt naar de institutionele beleggersruimte. Daarnaast heeft hij mede de Silibona Educational Trust opgericht, die de tertiaire onderwijsaspiraties ondersteunt van jonge Zuid-Afrikaanse vrouwen uit historisch benadeelde achtergronden.
Yaw Peprah