M&A Forum Divesting: Snoeien om te groeien? | 6 april 2022


Divesting: Snoeien om te groeien?   

Divesting verlegt de focus van een onderneming naar markten die op lange termijn een grotere kans bieden op het leveren van aandeelhouderswaarde. Door activiteiten af te stoten kan het management zich heroriënteren op strategische prioriteiten, complexiteit verminderen en de liquiditeit vergroten om kansen te pakken. Niet zelden worden divestments ingezet onder druk van (activistische) aandeelhouders die van mening zijn dat een deel van het bedrijf zich in onaantrekkelijke industrieën of in een zwakke concurrentiepositie bevindt.  

Maar worden zij die ijverig hebben gesnoeid ook daadwerkelijk beloond met superieure aandeelhoudersrendementen? Zetten CEO's en CFO's deze desinvesteringen in als onderdeel van de langetermijnstrategie van het bedrijf? Of worden ze gedreven door financiële zorgen op korte termijn? Hoe komen deze beslissingen tot stand en welke impact heeft de juiste timing op de uitkomsten?   

Deze en andere vragen bespreken we aan de hand van casussen tijdens het M&A Forum van 6 april. Dealmakers, experts en executives presenteren hun inzichten en ervaringen. Meld u direct aan en vergroot het inzicht in het belang en de aanpak van strategische divestments.