Zorgt falende IT-architectuur voor een dito informatiehuishouding?

Op 24 november organiseren we de vijfde Keukentafelsessie met de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Deze keer onder leiding van Nathan Ducastel, directeur VNG Realisatie. Het thema: Zorgt falende IT-architectuur voor een dito informatiehuishouding?

Keukentafelsessies met de regeringscommissaris Informatiehuishouding

Architectuur is de ruggengraat van technologie. Digitale architectuur zorgt voor inzicht en overzicht over het informatielandschap; het helpt bestuur en management om de juiste beslissingen te nemen bij vernieuwing en aanpassing in dat landschap. Een goede (enterprise) architectuur is toekomstbestendig en helpt de organisatie om wendbaar te zijn en in te kunnen spelen op veranderingen omdat alle informatiesystemen op elkaar zijn afgestemd. Het inzetten van IT-architectuur zorgt voor beter inzicht in de samenhang van de bedrijfsstrategie, informatievoorziening en ICT. Daarmee is IT-architectuur de basisvoorwaarde voor de informatiehuishouding.

De vraag is: is het architectuurlandschap - of beter gezegd zijn de verschillende architectuurlandschappen - van de overheid wel toegerust om sturing te geven aan de ambities die we hebben als het over de informatiehuishouding van de overheid gaat?

En: de beloften van een architectuuraanpak bij de overheid zijn na 20 jaar niet uitgekomen. Waardoor komt dat en wat kunnen we eraan doen?

Nathan Ducastel gaat hierover in gesprek met interessante en relevante gasten. Houd vooral deze website in de gaten voor de actuele gastenlijst.

Organisatie:
iBestuur en RDDI

Tijdens deze sessie kunt u actief aan het gesprek deelnemen. Hoe?

Bij uw aanmelding kunt u aangeven wat er volgens u aan bod moeten komen. En tijdens de sessie kunt u meepraten: onze moderatoren leggen via de chat vragen voor en brengen uw commentaar in het tafelgesprek. Ook maken we gebruik van de Mentimeter.

De tafelvoorzitter fformuleert een aantal discussiepunten waarop u kunt reageren. U kunt dan via de chat meepraten over oplossingen.

Ideeën en aanmelden:

Wat moet er volgens u beslist naar de keukentafel worden meegenomen over dit thema? Vul uw vraag, thema, idee in op het aanmeldformulier.

Meld u nu vast aan!
En houd deze website in de gaten voor meer informatie en de gastenlijst.

Doet u mee?

Wanneer:                  Donderdag 24 november,
                                  
15:00-17:30 uur

Waar:                        Live opname vanuit de
                                  Bibliotheek AanZet,
                                  vestiging Stadsbibliotheek Dordrecht

Wat:                          Kijken & meedoen: online