De weg naar een data driven organisatie

Op 9 februari organiseert AG Connect in samenwerking met LINKIT een rondetafelsessie in Capital Kitchen te Amsterdam.

Holistische kijk op data

Het matchen van technische mogelijkheden met zakelijke behoeften is vaak een uitdaging. Dat geldt ook voor data. Van voetbalclub tot fintech, elke organisatie is er mee bezig. Maar hoe zorg je ervoor dat het een integraal onderdeel van je organisatie wordt? Het zijn van een data driven organisatie impliceert namelijk dat er ook op strategisch niveau besluiten worden genomen door het management op basis van data.

Veel bedrijven starten echter met de techniek. Zij nemen data scientists in dienst en vormen daarmee een datateam. Maar die kunnen uiteindelijk weinig, want zonder data-architectuur zullen zij voornamelijk bezig zijn met het ontginnen van nieuwe bronnen. Met andere woorden: de uitvoering is vaak maar 20 procent van wat er nodig is.

Hoe moet het dan wel? Hoe maak je een datateam succesvol en groei je uiteindelijk uit tot een data driven organisatie? Door te kiezen voor een holistische kijk op data.

Programma

Tijdens deze rondetafelsessie kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen over de datastaat van hun organisatie.

Tafelhost Marijn de Vries laat samen met Chief Analytics Officer Bas Rapati van Van Lanschot Kempen en CEO IT & Innovation Daan de Groof van LINKIT aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je met een goede data-architectuur echte bedrijfswaarde kunt creëren.

Tijdens en na de sessie is er volop gelegenheid voor discussie en uitwisseling van ervaringen.

15.30 uur        Ontvangst
16.00 uur        Rondetafelsessie
17.15 uur        Borrel
17.45 uur        Diner
19.30 uur        Einde

Donderdag 9 februari 2023

Capital Kitchen, Amsterdam

Sprekers