Naam
Frank van Beem
Functietitel
Plaatsvervangend CISO
Organisatie
Ministerie van Defensie
Spreker Bio
Frank heeft het afgelopen jaar gewerkt als waarnemend CISO Defensie. Hij participeert in Defensiebrede ICT- en cybergremia en kan de brug slaan tussen operationele, tactische en strategische aspecten van cybersecurity in een politiek-bestuurlijke setting. Ook heeft Frank ruime ervaring in het vertegenwoordigen van Defensie in interdepartementale beleidsadviserende en coördinerende overleggen zoals de CISO Raad.
Frank heeft masters in internationaal en Europees recht, en in bestuurskunde. Ook studeerde hij politieke wetenschappen aan Science Po in Frankrijk, en volgde hij de Grotius opleiding verdieping bestuursrecht.
Binnen het Nederlandse ministerie van Defensie deed Frank ervaring op in diverse functies, bij uiteenlopende defensieonderdelen en operationele commando’s. Ook werkte hij als politiek adviseur in het Europees Parlement, bij het Openbaar Ministerie en bij Rijkswaterstaat.
Frank levert politiek-bestuurlijk organisatieadvies en high-level sparringcapaciteit aan besluitvormers en beleidsontwikkelaars in de publieke sector, en combineert kennis van cyber met politieke, bestuurlijke en juridische affiniteit.