Naam
Daniel Palomo van Es
Functietitel
Afdelingshoofd Nederland Digitaal Veilig & Cybersecurity
Organisatie
NCTV
Spreker Bio
Daniel Palomo van Es is afdelingshoofd Cybersecurity bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, ministerie van Justitie en Veiligheid.
Zijn voornaamste opgave is het verder ontwikkelen en coördineren van het Nederlandse cybersecuritybeleid in nationaal en internationaal perspectief. Door het versterken van een integrale aanpak met het oogmerk een open, vrije, veilige en robuuste digitale samenleving te creëren en het vertrouwen in het gebruik van ICT door burger, bedrijfsleven en overheid te borgen.
Hij heeft een achtergrond in de informatica en informatiebeveiliging en was plv. directeur Beschermen, Aanpakken en Voorkomen en afdelingshoofd Slachtofferbeleid bij het DG Straffen en Beschermen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor gaf Daniel leiding aan de afdeling Forensische Big Data Analyse bij het Nederlands Forensisch Instituut en heeft hij meerdere functies vervuld op het gebied van Cybersecurity, ICT en innovatie zowel binnen de rijksoverheid als in het bedrijfsleven.