CFO Studio: Schaarste, Innovatie & Groei

Op alle fundamenten van onze welvaart, zoals kapitaal, grondstoffen, werknemers, energie, ruimte en een stabiel geopolitiek klimaat, begint schaarste op te treden. Tegelijkertijd zien we dat na periodes van schaarste vaak periodes van voorspoed volgen. 2024 biedt daarom een kans om vooruit te kijken naar een betere toekomst. Innovatie en technologie, zoals AI, kunnen een sleutelrol spelen bij het creëren van nieuwe kansen.

Op CFO Day 2024 lieten we ons inspireren door een quote van Warren Buffett: “Only when the tide goes out… do you discover who has been swimming naked.” Hoe bereid je als CFO je bedrijf voor op het laagtij? En hoe kun je de kansen voor waardecreatie benutten die uitdagende tijden bieden?

Tijdens CFO Day namen we in samenwerking met Payhawk een speciale editie van CFO Studio op, waarin we twee top-CFO’s en Payhawk fintech-expert Chris van Dongen vroegen hoe zij omgaan met schaarste aan middelen en talent en hoe automatisering daarin een oplossing kan bieden. Hoe maken zij bijvoorbeeld keuzes in investeringen? Wat is de potentie van technologie om deze schaarste op te vangen? En hoe managen zijn hun team om de schaarste aan personeel en kennis zelf op te lossen?

Ontmoet de experts uit deze speciale editie:

Daniëlle Berndsen
, CFO van Korian, bespreekt het managen van een aantal overnames en integraties in tijden van covid en inflatie, maar ook hoe trots ze is op haar account payable team dat zelf het initiatief nam om een aantal finance processen te automatiseren.

Theun Eijkemans, CFO van Abovo Maxlead, vertelt hoe zijn bedrijf gebruikmaakt van alle kennis die voorhanden is in het hele bedrijf om zich sterker te positioneren in de markt. Maar ook over hoe je als CFO soms beslissingen moet nemen op basis van onvolledige informatie.

Chris van Dongen, Commercieel Directeur bij Payhawk, deelt hoe zijn organisatie innovatieve oplossingen inzet om de uitdagingen van schaarste en groei aan te pakken.

Bekijk de speciale editie van CFO Studio
Ontdek hoe CFO's waardecreatie benutten in uitdagende tijden door middel van innovatie en technologie. Meld je nu gratis aan en bekijk direct deze speciale editie van CFO Studio.


Duur van deze uitzending: 30 minuten

Onze gasten

Daniëlle Berndsen
CFO van Korian

Theun Eijkemans
CFO van Abovo Maxlead

Chris van Dongen
Commercieel Directeur bij Payhawk

Mogelijk gemaakt door