De andere kant van de Woo

Op 23 maart 2023 organiseren we de zevende Keukentafelsessie met de regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond.
Het thema: ‘De andere kant van de Woo’.

Keukentafelsessies met de regeringscommissaris Informatiehuishouding

De Wet open overheid, actieve openbaarmaking; we zijn er - terecht - volop mee bezig. Maar blijven we met alle nieuwe regels en beleidsstukken niet te veel in ons eigen overheidsdenken hangen? Is openbaarheid van beleids- en bestuursbeslissingen überhaupt voldoende? Je kunt als overheid alleen werken aan een doelmatige actieve openbaarmaking als je weet wat inwoners daadwerkelijk aan informatie willen hebben en hoe ze die het beste aangereikt kunnen krijgen. Wat moeten we daarvoor doen, en misschien wel laten?

Deze Keukentafelsessie met de regeringscommissaris Informatiehuishouding past binnen de Thematiendaagse ‘De gebruiker centraal’ die van 20 tot en met 31 maart wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA).

We zijn momenteel druk bezig om de tafelgasten uit te nodigen. Houd u de komende tijd daarom vooral de website in de gaten!

 

Organisatie:
iBestuur en RDDI

Tijdens deze sessie kunt u actief aan het gesprek deelnemen. Hoe?

Bij uw aanmelding kunt u aangeven wat er volgens u aan bod moeten komen. Arre Zuurmond maakt een keuze uit de suggesties en neemt die mee aan tafel. En tijdens de sessie kunt u meepraten: onze moderatoren leggen via de chat vragen voor en brengen uw commentaar in het tafelgesprek.

Ook maken we gebruik van de Mentimeter. De regeringscommissaris formuleert een aantal discussiepunten waarop u kunt reageren. U kunt dan via de chat meepraten over oplossingen.

Ideeën en aanmelden:

Wat moet de regeringscommissaris volgens u beslist naar de keukentafel meenemen over dit thema? Vul uw vraag, thema, idee in op het aanmeldformulier en Arre Zuurmond zal de meeste prikkelende onderwerpen in de uitzending aan zijn gasten voorleggen.


 

 

Doet u mee?

Wanneer:                  Donderdag 23 maart,
                                  
15:00-17:30 uur

Waar:                        Live opname vanuit de
                                  Bibliotheek 'De tweede verdieping', Nieuwegein          Wat:                          Kijken & meedoen: online