De werkplek van de toekomst: is de overheid er klaar voor?

Op 29 september organiseren we de vierde in de reeks Keukentafelsessies met Arre Zuurmond, regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Keukentafelsessies met de regeringscommissaris Informatiehuishouding

De werkplek van vandaag en morgen is een digitale werkplek: een samenspel van devices, technologieën, software en bijbehorende tools. Die moderne werkplek verbetert samenwerking, flexibiliteit en productiviteit. Uiteraard worden er ook eisen aan gesteld: snelheid, security, enzovoort. En steeds vaker ook gezondheids-, duurzaamheids- en sociale aspecten.

Dat alles geldt ook of misschien wel juist voor de werkplek van de 

ambtenaar. En daar zijn zorgen over. Is de werkplek van de ambtenaar wel ‘bij de tijd’ en klaar voor de toekomst? Als dat niet zo is: is de overheid dan wel een aantrekkelijke werkgever, met name voor de jonge ambtenaar? En: kunnen we met de huidige werkplek wel voldoen aan de vragen en eisen van de maatschappelijke opgaven en de politiek? Bestaat dé werkplek van de toekomst überhaupt?

 

Organisatie:
iBestuur en RDDI

Praat mee!

Arre Zuurmond gaat hierover in gesprek met gasten van binnen en buiten de overheid. En u kunt aan dit gesprek bijdragen! Wat moet de regeringscommissaris volgens u beslist naar de keukentafel meenemen over dit thema? Vul uw vraag, thema, idee in op het aanmeldformulier en Arre Zuurmond zal de meeste prikkelende onderwerpen in de uitzending aan zijn gasten voorleggen.

 

Meld u nu vast aan!
En denk alvast na over het onderwerp dat u zelf wilt inbrengen in deze Keukentafelsessie!

Gasten die plaatsnemen aan deze keukentafel zijn o.a.:

  • Michelle Kames (Jonge ambtenaar 2022)
  • Marc van Hilvoorde (plv. directeur CIO Rijk)
  • Marcel Thaens (CIO provincie Noord-Brabant en hoogleraar strategisch innoveren in publieke sector)
  • Paul Adels (directeur bibliotheek Oosterhout)
  • Jantien Borsboom (programmamaker Kennismakerij Tilburg)
  • Dirk Jan van der Linden (programmadirecteur ICTU)
  • Pepijn van der Spek (innovation manager hybrid working)

Doet u mee?

Wanneer:                  Donderdag 29 september,
                                  
15:00-17:45 uur

Waar:                        Live opname vanuit de
                                  Bibliotheek Theek 5, Oosterhout
Wat:                          Kijken & meedoen: online

Spreker Bio
Arre Zuurmond is sinds 1 januari 2022 de Regeringscommissaris Informatiehuishouding van de Nederlandse overheid. Hij is aangesteld door de Ministerraad en legt daar primair verantwoording aan af. Zuurmond is cum laude gepromoveerd in bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Hij was onder meer mede-oprichter en partner van onderzoeks- en adviesbureau PBLQ Zenc, bijzonder hoogleraar Rijksuniversiteit Leiden en universitair hoofddocent aan de TU Delft. Hij is oprichter en wetenschappelijk directeur bij de Kafkabrigade. In september 2013 werd hij benoemd tot gemeentelijke ombudsman van Amsterdam.
Arre Zuurmond