Sessie
College 5: Nieuwe kansen voor de communicatiedirecteur: positie, rol en waarde
Datum en Tijd
donderdag 19 december 2024, 16:00 - 20:00
Frank Körver Herman Betten
Beschrijving

Onze maatschappij is volop in beweging en als samenleving staan we voor grote uitdagingen. Meer van hetzelfde is niet het antwoord. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden en dat geldt ook voor de communicatiefunctie.  Communicatieafdelingen kunnen van waarde blijven, maar dan moeten wel keuzes worden gemaakt.  

Frank Körver gaat in dit college met de deelnemers in gesprek over de positie, rol en toegevoegde waarde van communicatiedirecteuren en werpt met de deelnemers een blik op de toekomst. Welke kansen zien we? Welke rol speelt de communicatiedirecteur in de bestuurskamer? Hoe kun je van strategische waarde blijven? Hoe krijg je grip op onderstromen? En hoe kun je te midden van alle veranderingen een verbindend leider zijn? Dit college helpt je om je steviger te wortelen in de top van de organisatie. Frank’s aanpak zorgt voor boeiende discussies, waarbij hij volop gebruik van praktische werk- en denkmodellen en voorbeelden uit de praktijk.

Gastoptreden: Hoe geef je leiding aan transformatie- en transitietrajecten? Hoe manage je dat vanuit communicatie, zeker als je niet rechtstreeks aan de bestuurstafel zit? En hoe krijg je dan toch de juiste stakeholders of activistische aandeelhouders aan tafel en bouw je daar een relatie mee op? Tijdens dit gastoptreden deelt Herman Betten zijn belangrijkste praktijklessen, waarbij hij met name ingaat op situaties die een beetje schuren.