Naam
Fred Hoekstra
Functietitel
CIO / Directeur Sociaal Medische Zaken
Organisatie
UWV
Spreker Bio
Fred heeft een grote passie voor de verbetering van gezondheid Nederland. Vooral mensen die een zwakkere plek in de maatschappij hebben zet hij zich graag in. Al vanaf zijn studie informatica volgt hij de technologische ontwikkelingen en toepassing daarvan op de voet. Daarbij nemen de morele en ethische overwegingen een belangrijke plaats in zijn denken. De afgelopen 12 jaar zet hij deze kennis en ervaring in binnen de gezondheids- en het sociale domein.

Zijn uitgangspunt is dat de kracht van organisaties komt vanuit eigen medewerkers. Enthousiasme en energie in mensen kun je niet kopen, dat moet je aanwakkeren. Stimuleren van het leren van fouten en persoonlijke ontwikkeling maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Het delen van kennis en van elkaar leren maken een deel uit van zijn dagelijks werk.

Op dit moment werkt hij binnen UWV als directeur binnen Sociaal Medische Zaken. Hij is daarnaast bestuurslid bij de Vrienden Parnassia Groep, dat als doel heeft doel het bevorderen van de maatschappelijke integratie van individuele en groepen cliƫnten.
Fred Hoekstra